Verslagen

Bloemencorso Bollenstreek 2018

Zaterdag 21 april was het weer zover! Voor de tweede keer mochten wij mee doen met de Bloemencorso. We verzamelden om 8.30 bij station Sassenheim. Met een busje en één auto vertrokken wij naar het startpunt in Noordwijk. We stonden op een prachtig versierde kar met voornamelijk (hoe toepasselijk) oranje bloemen en bomen versierd met klompen. Het was prachtig weer en het was weer een schitterende tocht om mee te mogen maken. We hebben heerlijk gespeeld en wat hebben we een lol gehad met elkaar maar ook zeker met het publiek! Een impressie van deze dag vindt je onder de tab "foto's"

Intocht Sinterklaas in Amersfoort 2017

Wat hebben wij weer een prachtige aftrap van het Sinterklaasseizoen gehad gisteren in Amersfoort. Dit jaar mochten wij Sinterklaas vergezellen op de boot en wat was dat leuk. Ondank het soms zeer slechte weer was het weer één groot feest. Ook de intocht was weer mega groot en we mochten vlak voor Sinterklaas in de optocht  meelopen. Wat hebben we weer veel blije kinderen (en ouders) gezien! Op naar volgend weekend.

Foto's en filmpjes zullen zo spoedig mogelijk worden geplaatst, dus ben je nieuwsgierig? Hou dan vooral onze website, Facebook- en Instagram pagina's in de gaten!!

Jubileum!! 10 jaar bestaan

Volgende week woensdag 11 oktober is het dan zover!!! 10 jaar geleden op deze dag hadden wij onze eerste repetitie. Dit is natuurlijk een momentje die wij niet ongevierd voorbij willen laten gaan. Wij zullen daarom op zaterdag 14 oktober lekker met zijn allen en onze partners gaan dineren. Na dit diner heeft onze feestcommissie nog een leuke (verrassing)activiteit georganiseerd. Wij hebben er ontzettend zin in en hopen nog vele jaren door te gaan met muziek maken!!

Avondvierdaagse Aloysiusschool Overveen

 

Na wat heen en weer whatsapp berichten over de kleur van de T-shirts, stonden wij om 18.30 klaar op het parkeerterrein in Overveen. Nadat wij de warm up gedaan hadden en het stemrondje gereed was, waren we er helemaal klaar voor. een kort stukje lopen naar het grasveld waar wij de kinderen altijd opwachten. Kort na aankomst zagen wij de kinderen al op de brug lopen een eindje verder op. Toen zij ons eenmaal zagen, werd er een zware sprint ingezet en zo waren de eerste kids al super snel bij ons en wat waren ze weer enthousiast. Lijkt wel of wel elk jaar met nog meer enthousiasme worden ontvangen door die toppers!. Na een leuk feestje op het grasveld en diverse polonaises verder werd het tijd om het laatste deel van de avondvierdaagse te gaanlopen. wij voorop, en daarna eerst een spandoek en hierachter alle kinderen. al zingend en spelend liepen wij de laatste meters met ze mee tot wij bij de leuk versierde school aankwamen. tijdens de medailleceremonie hadden wij even pauze om op adem te komen (het weer was erg warm en drukkend, dus het was best een pittig optreden te noemen). na de ceremonie hebben wij nog wat nummers gespeeld en werd "Sofia" weer van de daken meegezongen door de kinderen. Na afloop stonden er heerlijke biologische schepijsjes voor ons klaar. die hebben we heerlijk opgesnoept en zijn daarna met een zeer voldaan gevoel weer vertrokken. Ook dit jaar was het weer een feestje om voor de Aloysiusschool te mogen spelen.

 

Groetjes,Esther

(kleine foto impressie vindt je onder de tab foto's)

Aubade 10 jarig jubileum CIGO Keun Haarlem 1 juli 2017

Tja, wat doe je als de zaak van je baas 10 jaar bestaat?! Het personeel (en onze Sonja) hadden bedacht om Mariëlle een muzikaal cadeau te geven.  En daar stonden we dan zaterdag 1 juli. Mariëlle was zeer verast toen de Rausdouwers aan kwamen lopen met "het hondje van de slager". Nadat wij ons op de straat hadden geïnstalleerd hebben wij nog een mooie set gespeeld voor CIGO. Het was een goed optreden, de lol zat er ook weer lekker in en het weer was ook erg gunstig. CIGO Keun, van harte gefeliciteerd met het 10 jarig jubileum!!

 

Groetjes,

Sonja

(kleine foto impressie vindt je onder de tab foto's)

Open dag Padel Bloemendaal 25 juni 2017

Nieuwe padelbanen, wat zeg je? Ja, dat dachten wij ook toen de organisatie ons benaderden om de opening op te vrolijken. Blijkt dus dat het een combinatie is tussen tennis en squash. Om 15:45 moesten we verzamelen op de parkeerplaats van de Tetterodenhal in Overveen. Iedereen was aanwezig dus dat beloofde al veel goeds voor de rest van de middag.

Eerst nog maar even opwarmen en de instrumenten stemmen en daarna klaar voor de aftrap, of om in de padel sfeer te blijven, de afslag! ;-) Het eerste setje zat er lekker in en werd enthousiast ontvangen door het publiek dat mee stond te dansen op de heerlijke Rausdouwers klanken. Nadat het eerste setje erop zat, was het tijd voor een drankje en wat hamburgers en die waren heel erg lekker! Na de versnaperingen zijn er nog een aantal setjes gespeeld, waarbij we zelfs een klein privé concert hebben gegeven voor een schattig stelletje op een bankje aan de zijlijn. De tafels werden gebruikt als podium en het werd weer een groot feest.
Tot de volgende!

 

Max Huijboom

(foto impressie vindt je onder de tab foto's)

Avondvierdaagse Julianaschool Overveen 2017

Op 23 juni stonden we om 19.15 uur klaar op een kruising in Overveen om 300 kinderen binnen te halen voor hun laatste meters van de avondvierdaagse. Voor mij was het mijn debuut als trompettiste. Van verre hoorden we de kinderen al zingend aan komen, dus een mooie peiler om te starten met de muziek. Het enthousiasme van de kinderen was zo groot dat wij er door aangestoken werden en het één groot feest werd, al lopend, spelend en feestend naar de Julianaschool. Toen er vanuit onze band gezongen werd: ‘Waar is dat feestje?’ gingen zowel de kinderen als de band helemaal los. Op het schoolplein kregen de kinderen hun welverdiende medaille en wat lekkers terwijl wij het feestje voortzette. Er werd flink gedanst en polonaise gelopen en wij als band hadden het prima naar ons zin. Lovende woorden van ouders, kinderen en de schoolleiding maakten dat wij nog een toegift hebben gegeven en we zeer voldaan naar huis gingen. 
Hier nog een bericht van onze contactpersoon van de school die ons ook nog foto’s en filmpjes stuurde: ‘ Hi, het was supergezellig gister. Bedankt voor jullie enthousiaste en feestelijke bijdrage aan de intocht! We hebben superveel leuke reacties gekregen! Hierbij nog een paar video's en foto's. We willen jullie heel graag volgend jaar weer bij onze intocht’.
En mijn debuut? Die was verschrikkelijk! Er kwam geen normale noot uit! Maaaaaaar, ik kon van dit eerste optreden met de band daarom wél genieten en van alle kinderen die van het optreden genoten!
Brenda Molenaar

(foto impressie vindt je onder de tab foto's)

Terugblik Koningsdag 2017

De avond voor Koningsdag hadden wij onze generale repetitie. Zoals altijd super gezellig, wat kleine puntjes bijgeschaafd en toen waren we er klaar voor. Het eerste optreden van het jaar is altijd een beetje spannend. Koningsdag 2017 begon met super mooi weer. Hup spullen pakken, kleding aan en naar Nes aan de Amstel. Dorpshuis de Nesse was zoals altijd weer leuk versierd en de sfeer zat er al goed in. Kampvuurtje erbij, lekkere muziek op de achtergrond, ook in Nes aan de Amstel zijn ze er klaar voor. Even een kop koffie en daarna was het tijd om warm te spelen en de instrumenten te stemmen. Om 13.00 uur begon het officiële gedeelte, waarbij wij het Wilhelmus mochten spelen en de vlag werd gehesen. Na de officiële opening werd het voor ons tijd te installeren op de (voor ons welbekende) aanhanger met strobalen voor de rondrit door het dorp. Dit geeft altijd een hoop gegiechel en gelach. Schuddend en rammelend reden wij weg. We hebben lekker onze nummers gespeeld terwijl de optocht achter ons aan liep. Paar keer keren, af en toe een noodstop (en dan uitkijken dat je niet omvalt of van de kar glijdt). Rond 13.45 uur waren wij weer terug bij het dorpshuis, waar wij nog enkele nummers gespeeld hebben. Daarna was het tijd voor een heerlijk hapje en drankje. Even uitrusten, gezellig napraten en met een goed gevoel weer richting Haarlem.

 

Wij kijken terug op een heel gezellig en geslaagd optreden en hebben nu alweer zin in Koningsdag 2018!!!


Evelien Lingerak

Nieuwe website voor de Rausdouwers

Ja ja eindelijk is het dan zover!! we hebben een hele nieuwe website. De website zal weer regelmatig worden geupdate met nieuwe weetjes, feiten, foto's etc. Leuk dat je een kijkje komt nemen op onze nieuwe site!!

 

Optreden Koningsdag Nes aan de Amstel 2017

Al enige jaren zijn wij met Koningsdag te gast in het mooie dorp Nes aan de Amstel. Vanzelfsprekend zijn wij ook in 2017 weer van de partij! Wij spelen van 13.00 uur tot ongeveer 14.30 uur. Kom je ook kijken?! Wij verzamelen om 12.00 uur bij het dorpshuis de Nesse. Wij wensen iedereen ondanks de weersvoorspellingen een prachtig en gezellige Koningsdag toe

Kom jij onze bezetting compleet maken?

Hou je van een gevarieerd dweilorkesten repetoire? Vindt je het leuk om serieus te repeteren waar natuurlijk ook een geintje tussendoor zo gemaakt is en ook moet kunnen? Heb je 2 uurtjes tijd over op de woensdagavond? Neem dan snel een kijkje onder de tab vacatures!!!!

De Rauspieten in Amersfoort 2016

Ook in 2016 waren de Rauspieten onder andere weer te zien en te horen in het prachtige Amersfoort. Het was weer een drukte van jewelste en de optocht was werkelijk schitterend. Deze intocht van Sinterklaas moet je echt een keer gezien hebben! De Rauspieten hebben het weer hartstikke leuk gehad in Amersfoort en hopen daar in 2017 ook weer aanwezig te zijn.

Contact

Boekingen: secretariaat.rausdouwers@gmail.com

Informatie:
info.rausdouwers@gmail.com

 

Postadres secretariaat:

Oost Indischekade 44

1521 AS Wormerveer

Tel: 06 103 193 21